Sözlük     A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T Ü U V Y Z

Ruyada Kan aldırmak gormek

Dini Ruya Tabirleri ruyada Kan aldırmak gormek tabiri

Ebu Said'ül Vaaz demiştir ki: Rüyasında ihtiyar birine kan aldırdığını gören, bir dostundan kötü kelam işitir, Genç birinden kan aldırmak ta aynı şekilde tabir olunur. Kan aldırdığı yer uzunca yarılır ve kan çıkarsa, rüya sahibi devlet idarecilerinden zarar görür, malı elinden alınır. Sayet kan alınan bir arız olursa, para cezası ve garamettir(*). Fakat bunu rüya sahibi kendi isteğiyle öder. Bir alimin kan aldığını, leğene veya tabağa kan aktığını gören, hasta olur. Malı ailesinin geçimiyle, ıtba ücreti olarak gider. Buradaki tabak, tabiple yorumlanır. Aldırdığı kanın siyah renkte olduğunu gören, sıhhate kavuşur ve dinde selamet bulur. Sağ tarafından kan aldıranın; malı, solundan kan aldıranın; dostları artar.
Kan almak veya kan aldırmaya niyet etmek, tevbeye delalettir. Kan aldırdığı yerden kan çıkmadığını görenin, işleri bozulur.
Cabir'ül Mağribi demiştir ki: Rüyada kan aldırırken, yaradan kan çıktığını görmek; etrafın itaat edeceği doğru sözle yorumlanır. Bütün kanının aktığını görenin, eceli yakındır.
El Salimi rüyada kan aldırmayı şunlarla tabir ediyor: Tahsildarlık, menfaat için çalışmak, bir işin neticesiyle alakalanmak ve hilekarlık -bilhassa kan çıkmazsa-
Cafer-i Sadık ise bu rüyayı; fetih, zafer, sefer, husumet yani düşmanlık, dava ve şirketle manalandırılıyor. Kan aldırırken kullanılan neşter gizliyse, tabir iyidir, neşter meydanda ise; rüya hayra yorulmaz.



Sözlük     A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T Ü U V Y Z


Son eklenen ruyalar

Sitemizde yer alan soruların cevapları özenle islami eserlerden seçilerek yazılmaktadır.
..